Hoopanje u Malom Prostoru

Hoopanje u malom prostoru može biti pravi pain in the ass. S druge strane, možeš ga prihvvatiti kao izazov!

Ukoliko uvijek budeš stavljao ograničenja na ono što radiš, fizička ili bilo koja druga, ta ograničenja će se proširiti i na tvoj rad i tvoj život. Ne postoje ograničenja. Postoje samo nivoi na kojima ne smiješ ostati, nego moraš nastaviti.

– Bruce Lee

 hoopanje u malom prostoru
Jedan od najčešćih hooperskih problema je definitivno prostor za vježbanje.
Rijetko tko od nas ima slobodnih 50ak do 100 kvadrata za nesmetano kretanje, a kako smo blagoslovljeni raznolikim godišnjim dobima, ne možeš baš uvijek izaći van i hoopati u parku/dvorištu/livadi/šumi.
Iako izgleda poprilično ograničavajuće, naši manji životni prostori mogu biti sasvim dobra škola koja naše hoopanje može dovesti na jedan drugačiji nivo.
Mislim, pričaj mi o kreativnosti!
Kada si osuđen na hoopanje u prostoru u kojem na svakom koraku možeš nešto srušiti ili razbiti, ne preostaje ti ništa drugo nego biti jakojako kreativan :).
Mi smo bili dovoljno ludi da reorganiziramo svoj životni prostor, izbacivši stol za jedenje koji je jednostavno zauzimao previše mjesta, ostavivši samo namještaj koji se mogao pomicati. No ostaju lusteri, TV i ostale lako lomljive stvarčice, kao i nizak strop.
Znači, ukoliko nemaš svoju dvoranu ili vilu u kojoj jednu sobu od gro kvadrata možeš pretvoriti u raj za hoopanje :D, vrlo vjerojatno si u problemima.
No, svaki se problem može okrenuti u neku korist…

1. Drilovi

Postoji milijon hoop pokreta koji zahtjevaju svakodnevne drilove (ukoliko ih želiš izvoditi još bolje i bolje) a ne zahtjevaju puno prostora. To je ono što zovem hooperski solfeggio – neizostavan je dio hoopanja a većina ga voli izbjegavati iz razno raznih razloga.
Bilo da si početnik ili iskusni hooper, dobro je vraćati se na neke pokrete i ponavljati ih do besvjesti, kao što je dobro na isti način – beskrajnim ponavljanjem – usvajati nove.

2. Pokret

Koliko god bila statična, hoopanje u malom prostoru te jednostavno natjera na kretanje. Bilo da je to sagibanje/plie/čučanj kako bi izbjegla luster ili strop, pomicanje tijela u raznim smjerovima kako bi poštedila televizor ili staklenu plohu regala, vrćenje hoopa ful blizu tijela, skvrčenom rukom, jednostavno ti se otvaraju vrata novih mogućnosti. Prisiljena si određene stvari raditi drugačije i to je genijalno.

3. Razumijevanje prostora

Kada si okružena mnogim lomljivim stvarima, počneš primjećivati prostor oko sebe. Nakon nekog vremena tvoje tijelo jednostavno žmirečki, nevjerojatnom, milimetarskom preciznošću može odrediti pokret koji će zaobići potencijalno lomljivu stvar.
 besplatni trening

4. Eksperimentiranje

U malom je prostoru ograničen broj onoga što sa hoopom možeš raditi. Upravo se u takvim ograničenim okolnostima rađaju genijalne stvari. Počinješ izmišljati različite načine izvođenja nekih pokreta. Izolacija, hoopanje na struku, osmice… na koje ih sve načine možeš izvoditi?

5. Ne zaboravimo susjede…

Živiš u zgradi sa slabom izolacijom i neurotičnom susjedom točno ispod svog stana? Ukoliko radiš skokove, to je odličan način da ih uvježbaš ludo perfektno, sa doskokom toliko nečujnim da bi svaka mačka bila poprilično ljubomorna na tebe. Upravo se tako drila gracioznost. I zahvalnost na ludim susjedima. 😀

6. Nošenje s frustracijom

Ako je nešto frustrirajuće, onda je to ograničenost.
Hoopanje u malom prostoru omogućuje ti da prođeš kroz svoju frustraciju, da iskusiš sve njene okuse, ne odustaneš i riješiš je se.
Ova vještina puno pomaže u ostatku života, pogotovo ako imaš frustrirajućeg šefa ili kolegu na poslu. 😉

7. Pod!

Vani se nije uvijek zgodno valjati po podu, no u svom stanu (koliko god on bio mali) imaš tu priliku. Bilo da vrtiš oko stopala ili se krećeš na različite načine dok hoop pažljivo vrtiš oko sebe, čak možda vrtiš oko ramena/prsa/struka dok klečiš, super je iskoristiti ovu veliku prednost čistog poda.
Kakvi god bili uvjeti, ne odustaj. Uvijek nešto možeš raditi sa hoopom u malom prostoru.
Samo je potrebno situaciju shvatiti kao izazov.
Jer, ograničenja su uvijek samo u glavi 🙂

Boje i šljokice stižu ti ravno u inbox. Kao i lozinka za poseban, tajni Happy Hoopasti svijet pun besplatnih stvari, popusta i pogodnosti. Pridruži nam se!

Eva

Eva

Hoop Dance Teacher at Happy Hoop
Trenerica hoopanja, Happy Hooperica i ljubiteljica ovog kaosa zvanog Život.
Čvrsto vjerujem da možemo sve što hoćemo i da nas baš plastični, šareni kolut može tome podučiti.
Osim što hoopam, imam milijon drugih interesa i zanimacija koje želim podijeliti sa svijetom. Tu mi pomaže urođena brbljavost i skribomanija ;).
Eva

Latest posts by Eva (see all)

Hoopanje u Malom Prostoru

Komentiraj

komentara

Označeno:                 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sviđa ti se? Zashareaj :)