Kako Stati Na Kraj Isprikama

”Počet ću trčati, samo da nabavim nove tenisice. Treba mi hoop, pa krećem na hoop treninge… Išla bih na yogu, ali si prvo moram nabaviti one yoga tajice da tamo ne izgledam kao kreten, a i ona eko yoga prostirka mi treba da vježbam doma, inače nema smisla…” Kako stati na kraj isprikama?
Ovako obično izgledaju unutarnji monolozi koje većina nas vodi kada razmišlja o poboljšanju svog života. Ne radi se samo o fizičkom aspektu, isprika ima čisto dovoljno kada se radi o bilo čemu.
Čovjek ne može a da se ne zapita – što je to tako kul u isprikama?
 isprike

Zašto se zapostavljamo?

Ako realno pogledaš , nije nikakvo čudo što smo puni ovih materijalnih isprika.
Ukoliko nas ulovi potreba da konačno pokrenemo dupe, pa počnemo malo proučavati čime bi se mogli baviti, od svuda nas zapljuskuju fotke ljudi u predivnoj i najmodernijoj, nanotehnološkoj, mikrovlaknastoj opremi najprivlačnijih boja i najznanstvenijih, kao i najučinkovitijih osobina.
Ukoliko nemamo dovoljno novaca da si iste priuštimo istog trena, sve te sjajne stvarčice postaju odlična isprika da se određenom aktivnosti jednostavno ne bavimo.
No to je samo jedan dio priče, nazovimo ga površinskim.
Ono što me puno više iznenađuje (pogotovo kod mene same, a znam da nisam jedina) je činjenica da se tako lako predajemo kada se radi o našoj dobrobiti, dok se s druge strane tako lako prepuštamo svemu onom što nas kratkoročno čini sretnima a dugoročno jadnima.

Promjena nije ugodna

Početi nešto sasvim novo zahtjeva nekoliko stvari: naći vrijeme, odreći se nekih ukorijenjenih navika i podnjeti eventualnu bol, bilo emocionalnu, bilo fizičku (ili, često – oboje).
Ako odlučimo pokrenuti naše tijelo nakon godina sjedenja, tijelo će nam u početku ”vraćati” s boli. Jednaka se stvar dešava i kada naglo želimo pročistiti naše glave i duše.

Mi biramo

Da li je ta bol zaista tako strašna? Ako si se ikada natjerala na akciju, sigurno znaš da se na kraju uvijek osjećaš bolje. Bilo da si odmeditirala makar 10 minuta ili odradila sat vremena treninga, na kraju se osjećaš lako, sretno i nekako vrijedno jer si napravila nešto dobro za sebe.
Ne bi li taj osjećaj trebao biti bolji, jači i ostavljati dublji trag u našem umu od eventualne nelagode koja je i tako prolazna?
Ili se možda radi o tome da na nekoj razini osjećamo da ne bismo smjeli biti u zoni ugode, da ne bi trebali biti baš toliko sretni?
U mom se slučaju čak zna pojaviti i misao ”a što ako ovo neće dati rezultate?”
Stvar je u tome da moramo biti svjesni da mi biramo.
Ja imam apsolutno pravo odlučiti kako se želim osjećati. Ne želim da me kroz život vode površni osjećaji nelagode koji me, zapravo, ne upozoravaju na nešto loše.
Nelagoda u procesu znači moju promjenu. Promjenu na bolje.
Nije li baš to cilj? Da sami odaberemo tko želimo biti?

Najlakši način

Ukoliko imaš doticaja sa društvenim mrežama, vjerojatno ovog ljeta nisi mogla izbjeći postove tipa: ”smršavite 10kg u 5 dana na najlakši način”.
Najlakši način da smršaviš, ojačaš, središ svoje emocionalno stanje, postaneš bolja osoba ili što god već želiš jest da – kreneš.
Ne obaziri se na instant rješenja.
Promjena je cjeloživotni proces.
Dignimo dupe, bez najlakših tenisica, supergenijalnih yoga prostirki, nanotehnološkoh trenirki. Brzo hodajmo, dođimo na trening u onom što imamo i uživajmo u činjenici da ekšli možemo osjetiti vlastitu promjenu. Što ju možemo isplakati, izvikati, osjetiti u mišićima i kostima.
Sve te divne stvari čekat će nas i moći ćemo ih imati kada sami sebi pokažemo predanost prema vlastitom biću.
 besplatni trening

Mali rituali

Jesen je super doba za nove početke. Najčešće se desi da post ljetnu nabrijanost iskoristimo do daske i isforsiramo svoje uljuljane glave i tijela.
Zato je preporuka krenuti polako, postepeno.
Uvedi u svoj život male rituale. Stavi ih u bilo koji dio dana kao neodgodivu obavezu. Makar deset minuta budi dostupni samo sebi.
Bilo da ćeš ujutro, čim otvoriš oči, napraviti nekoliko rundi vježbi disanja, ležati u toploj kadi, napraviti barem jedan pozdrav suncu, izgovarati afirmaciju ili što god ti već padne na pamet, smatraj to dobrim i laganim početkom da svoj um pripremiš i istreniraš na još veće i bolje promjene koje želiš uvesti u svoj život.
Malim koracima doći ćeš do velikih rezultata.

Želim umjesto Moram

Sigurno nitko ne teži tome da bude sretniji zato što to mora biti. Nitko nam ne drži gun na sljepoočnici.
Dakle, što god ti donosi bolji osjećaj trebalo bi biti na vrhu liste prioriteta.
Mi ŽELIMO biti najbolja moguća verzija sebe!
Svaki puta kada si poželiš udjeliti još jednu ispriku koja će te odvući od neke aktivnosti koja te vodi u dobrom smjeru, ponovi si barem deset puta da te nitko ne tjera na promjenu. TI ju ŽELIŠ.
Popiši svoje izgovore i onda im se nasmiji.
Podijeli ih, pa da vidimo koliko ih imamo zajedničkih
Ubaci svoje u komentarčić, pa da im objavimo mini rat 😀
<3
:*

 

Eva

Eva

Hoop Dance Teacher at Happy Hoop
Trenerica hoopanja, Happy Hooperica i ljubiteljica ovog kaosa zvanog Život.
Čvrsto vjerujem da možemo sve što hoćemo i da nas baš plastični, šareni kolut može tome podučiti.
Osim što hoopam, imam milijon drugih interesa i zanimacija koje želim podijeliti sa svijetom. Tu mi pomaže urođena brbljavost i skribomanija ;).
Eva
Kako Stati Na Kraj Isprikama

Komentiraj

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sviđa ti se? Zashareaj :)