Koja Je Tvoja Isprika?

Koja je tvoja isprika da ne živiš život kakav želiš živjeti?

Nedavno smo nešto raspravljali o tome na koji način uskladiti cijeli svoj život da bi se bavio stvarima kojima se želiš baviti. Kako bi probao ono što želiš probati.

isprika

Na kraju je ispalo da sama organizacija života i nije tako teška koliko neke stvari uporno odgađamo zbog (nema druge riječi nego) gluposti…

Frend je neki dan rekao kako bi stvarno jakojako volio krenuti na yogu. No prvo mora doma malo probati da se ne bi tamo pojavio ne znajući ništa, onako nefleksibilan. Jer postoji mogućnost da ispadne glup.

Nisam se jednom srela sa osobom koja ima jak poriv da zavrti hoop ali se boji da će ispasti smiješna.

Da ne pričamo o već spominjanom ”ja to ne mogu” sindromu koji postoji čak kada uopće nismo probali ono što već unaprijed ”ne možemo”.

 Kako sam i sama bila pripadnik te skupine ljudi, pomoglo mi je nekoliko stvari:

Razgovor sa samim sobom

U jednoj sam situaciji morala zamisliti (i razgovarati sa) samom sobom. Ja, koja čuči u rupici i ne iskorištava mogućnosti koje joj se nude. Uglavnom iz straha od neuspjeha (hej, pa on je u početku normalan), nesavršenosti svoga tijela (hej!, pa svi mi imamo savršene kućice, makar im dodali koju oblinu viška… uostalom, to je rješivo) i slično. Takva JA morala je pitati malo drugačiju mene, onu koja se bavi svim tim željenim aktivnostima i pruža si sitna zadovoljstva, kako izgleda jedan njen dan.

Ova druga Ja pričala je o svom danu sa toliko strasti i zadovoljstva da sam odlučila jednostavno odabrati biti ona.

To sam tako i tako ja. samo ona bolja i sretnija verzija mene koja zna da ispada smiješna samo ako cijeli život brine o tome da li će ispasti smiješna :D.

besplatni trening

 Na kraju života

Kad god ne upali gornja situacija, zamislim se sa 80ak godina. Pokušam zamisliti osjećaj koji proizvodi pogled na svih tih 80 godina mog vlastitog, jedinog života u kojem je ipak jedna od bitnijih stvari da mi bude lijepo i da ga volim. Kako bih se osjećala da propustim priliku da nešto probam, da nekamo krenem, da uživam kad god imam priliku?

I? Koja je tvoja isprika? Što je ono što te stopira u življenju punim plućima? Ostavi komentarić, pa da usporedimo i otjeramo te male zloćke 🙂

Eva

Eva

Hoop Dance Teacher at Happy Hoop
Trenerica hoopanja, Happy Hooperica i ljubiteljica ovog kaosa zvanog Život.
Čvrsto vjerujem da možemo sve što hoćemo i da nas baš plastični, šareni kolut može tome podučiti.
Osim što hoopam, imam milijon drugih interesa i zanimacija koje želim podijeliti sa svijetom. Tu mi pomaže urođena brbljavost i skribomanija ;).
Eva
Koja Je Tvoja Isprika?

Komentiraj

komentara

Označeno:                     

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sviđa ti se? Zashareaj :)