Postavljanje Ciljeva [E-Knjiga]

Postavljanje ciljeva može biti ultra zabavno i nevjerojatno korisno….

postavljanje ciljeva

Jason Silva (kojeg vooolimo 😉 ) u jednom svom videiću (koji ne mogu naći, pfff) priča o planiranju vs. prepuštanju. Kao, današnja filozofija je da pustiš da se stvari dese, pa gdje onda ima mjesta planiranju?  Ono što govori, a sa čime se apsolutno slažem je – isplaniraj, pa onda pusti da se desi. Tako nekako.

Ja bih dodala da drugačije niti ne možeš.

Postavljanje ciljeva? Zašto?

Kao veliki ljubitelj spontanosti dugo sam se opirala bilo kakvom obliku organizacije. Makar imam taj poremećaj da od malih nogu obožavam sve što sa organizacijom ima veze. Pusti me da uđem u knjižaru sa određenim budžetom i sigurno ću izaći van sa tonom i pol uredske opreme smišljene za organizaciju. To je taj brižno kontrolirani OKP koji čuči u meni.

Spontanost je divna, no spontanost znači i popriličnu nefokusiranost. Odnosno, može značiti i fokusiranost na milijon stvari. Oboje znači popriličnu neefikasnost.

Da bi mogao ostvariti svoje snove moraš znati:

a) koji su tvoji snovi

b) koji su koraci potrebni da ih ostvariš.

besplatna e knjiga

Prioriteti

Postavljanje ciljeva pomaže ti da postaviš i prioritete. Kao što sam gore napisala, nemoguće je ili jednostavno potpuno kontraproduktivno biti fokusiran na sto stvari odjednom.

Iako se multitaskanje smatra dosta popularnim u zadnjih dosta godina, nema u tome ništa korisnog.

Najbolje ćemo proći ako svoju pažnju usmjerimo na manji broj zadataka koje ćemo odraditi do kraja, pa tek onda krenuti na iduće.

U tome mi je pomogla aplikacija koja se zove Fabulous. Iskreno ju preporučam svakome tko ima problema sa organizacijom.

Igraj igricu

Najgora je stvar kod nas ljubitelja spontanosti pristati na rutinu. No, kad jednom skužiš sve čari rutine, nekak se zakačiš na nju.

Puno mi pomaže ufuravanje u igranje igrice. Svaki cilj je nivo koji moram proći. Taj se nivo dijeli na podnivoe. Ako ciljeve postaviš tako da su mjerljivi, ako se nakačiš na bullet journaling ili na stavljanje kvačica u kućice izvršenih zadataka, biti će ti isto kao da si prešao pet nivoa candy crush sage u 10 minuta. Fakat. Plus ćeš, za razliku od CCS imati i neke stvarne koristi od toga :D.

Downloadaj besplatnu E-knjigu

Za postavljanje ciljeva ima milijon metoda. U ovoj knjižici dijelim način koji mi od nedavno pomaže da se fokusiram i ostvarim ono što sam si zacrtala. U knjižici ćeš naći upute kako krenuti u avanturu ostvarivanja svojih najluđih želja, kao i onog što moraš napraviti. Sistem nije kompliciran. Sve što trebaš napraviti je da se upišeš na newsletter i skineš svoju kopiju iz VIP knjižnice.

Danas ću još malo više o ciljevima blebetati i u live videiću na Facebooku. Bilo bi mi drago da se priključiš i pitaš ako te nešto zanima. 🙂

besplatna e knjiga

Bez nerviranja

Super je staviti sve na papir, no malo je teže biti dosljedan i stalno motiviran. Kada uloviš val nabrijanosti i kreneš u rasturanje ciljeva, trebaš biti svjestan da će biti prepreka, odgađanja, stanaka. To je skroz normalno. Život se događa. Možeš isplanirati sve, no onda ti pas pojede bušilicu, pa provedeš dobar dio dana na veterinarskom faxu (true story :D). Takve se stvari dešavaju.

Kada to imaš u vidu, puno se lakše vratiti tamo gdje si stao prije nego što te život malo pauzirao.

Zato se nemoj nervirati. Imaš postavljene ciljeve, znaš na što se trebaš fokusirati – to je već pola posla.

Sad fino zasuči rukave, našilji olofčicu, postavi svoje ciljeve i rasturi 2018. I ne odustaj. Ako ti treba podrška, javi se! 🙂

Eva

Eva

Hoop Dance Teacher at Happy Hoop
Trenerica hoopanja, Happy Hooperica i ljubiteljica ovog kaosa zvanog Život.
Čvrsto vjerujem da možemo sve što hoćemo i da nas baš plastični, šareni kolut može tome podučiti.
Osim što hoopam, imam milijon drugih interesa i zanimacija koje želim podijeliti sa svijetom. Tu mi pomaže urođena brbljavost i skribomanija ;).
Eva

Latest posts by Eva (see all)

Postavljanje Ciljeva [E-Knjiga]

Komentiraj

komentara

Označeno:                 

Sviđa ti se? Zashareaj :)