[Preporuka] Istinska sreća – moć meditacije

Današnji način života može biti toliko kaotičan da nam sama pomisao na meditacije i odvajanje vremena da iste proučimo, može dodatno otežati postojanje :D.

meditacije
Iako net vrvi raznim tehnikama meditacije, previše izbora može biti kontraproduktivno. Što je meditacija? Kako djeluje? Postoje li neki znanstveni dokazi? Što ak su to neke alternativne gluposti? Koju meditaciju da odaberem? Nije li meditacija nužno vezana uz određene religije? Kako da ispraznim glavu? Ne razumijem kako je moguće misliti ništa… Pitanja je puno i za pronaći odgovore ponekad treba vremena.

No, u moru literature i linkova na koje naiđemo a koje nužno ne odgovaraju ni na pola pitanja, ipak se nađe i poneka dobra knjiga.

Moje osobno iskustvo s meditacijom počelo je prije dosta godina.

Stres je napravio svoje, pa se moje tijelo počelo buniti. Dosta neugodne srčane aritmije upozoravale su me da nešto trebam promijeniti. Nisam htjela pristati na opciju da sa 30 godina (pa do kraja života) pijem lijekove za srce. Znala sam što je uzrok i odlučila pokušati sa nečim drugačijim.

Iako volim alternativne, holističke metode, pomalo sam skeptik. Jasno mi je da danas postoji gomila sadržaja koja je izrazito površna i zapravo ne daje odgovor na pitanja Kako? i Zašto? Zbog toga sam dosta oprezna kod odabira onog što bih u svoj život htjela uključiti.

Iskreno, da se nije radilo o zdravlju, vjerojatno nikada ne bih kupila knjigu koja se zove Istinska sreća. Zbog raznih ispraznih knjiga sličnih naslova koji obećaju sve i svašta, nekako bi me naslov odbio.

istinska sreća moć meditacije

No, u ovom slučaju sam se oduševila!

Sharon Salzberg, autorica ove divne knjige, dugogodišnja je učiteljica meditacije.

Knjiga obiluje informacijama i daje odgovore na gore navedena pitanja.

Osim što ćeš dobiti odgovore, ova te knjiga vodi kroz 28 – dnevni program u kojem upoznaješ različite oblike spoznajne meditacije. Po završetku programa imaš dovoljno iskustva da možeš lakoćom odabrati one meditacije koje su ti najbolje legle.

Divna stvar je i ta da u knjizi nema pretjeranog brijanja na duhovnost na onaj pomalo ljigavi način.

Dakle, ukoliko u svoj život želiš uklopiti nešto tako divno (i potrebno) kao što je meditacija i ne znaš od kuda početi, svakako preporučam da nabaviš knjigu Istinska sreća – moć meditacije.

teta Sharon ima i kul sajt Happify, koji ti pomaže da povećaš životnu dozu srećice. Zabavno je i slatko.

Jedna je od onih koje mijenjaju život.

Btw, ako imaš preporuku za još neku interesantnu knjigu slične tematike, skoči na naš Face i ostavi nam komentar. 🙂

Sretna ti Srijeda 🙂

 

Eva

Eva

Hoop Dance Teacher at Happy Hoop
Trenerica hoopanja, Happy Hooperica i ljubiteljica ovog kaosa zvanog Život.
Čvrsto vjerujem da možemo sve što hoćemo i da nas baš plastični, šareni kolut može tome podučiti.
Osim što hoopam, imam milijon drugih interesa i zanimacija koje želim podijeliti sa svijetom. Tu mi pomaže urođena brbljavost i skribomanija ;).
Eva

Latest posts by Eva (see all)

[Preporuka] Istinska sreća – moć meditacije

Komentiraj

komentara

Označeno:                                     

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sviđa ti se? Zashareaj :)