[RECEPT] Pileći ”Dan Poslije” Popečci

Pileći ”Dan poslije” popečci super su način da iskoristiš ono što se nije pojelo za ručak prvog dana.

Ne znam kak je kod tebe, ali ja fakat volim štih nedjeljnog obiteljskog ručka. Znaš ono – juhica, pečeni picek, krumpirići, salata i femili za stolom.

To me toliko fura na neka lijepa vremena, pričanje u isti glas i totalnu gužvu na stolu.

Iako nas je danas za tim stolom manje i ”nedjeljni” picek nije za ručak uvijek nedjeljom, neke su stvari iste – svatko ima svoj omiljeni dio finog, domaćeg piceka (baj d vej, imam žnoru za iste 😉 ).

No, kak se gužva smanjila, dio piceka obično ostane. Kod mene se hrana ne baca, pa se dan poslije uvijek izmisli nešto da picekova sudbina bude opravdana.

Ovaj su puta to bili ultrajednostavni popečci.

Kako količina preostalog piceka varira, variraju i ostali sastojci. Zato ovaj recept neće imati normalne mjere, nego ćeš se morati služiti odokativnom metodom i intuicijom. Ha!

Što ti treba?

  • picek od jučer
  • zobene pahuljice
  • češnjak
  • brusnice ili grožđice (može i ne mora)
  • sol
  • papar ili chilli
  • majčina dušica (nije obavezno, no preporučam)
  • jaje
  • masnoća za prženje

besplatni trening

Postupak

Prvo je na redu trančiranje mesa. Ovisno o tome želiš li sočniju varijantu, možeš ostaviti kožu.

Znači, poskidaš svo meso koje je ostalo sa kostiju. Nasjeckaš ga na sitno. Osobno, ne meljem piletinu, makar možeš napraviti i to. Volim da su komadići nejednake veličine, jer to daje zanimljivu teksturu popečcima.

Piletinu staviš u zdjelu.

Nasjeckaš češnjak. Po ukusu. Volim puno češnjaka, pa sam stavila tri češnja na oko četvrtinu piceka. (da, znam… :D)

No, možeš staviti i pola češnja.

Ubaciš češnjak u zdjelu s piceketinom.

Dodaš preostale sastojke.

Dobro pomiješaš, najbolje rukama. Ak ti je smjesa presuha, dodaš jaje. Ak je pre mokra, dodaš još zobenih pahuljica.

Btw, ovisno o tome što voliš, u smjesu možeš dodati i masnoću od pečenja piceka. Ako ti to ne zvuči pre ludo.

Ostaviš smjesu da malo odstoji (makar ne treba), da zobene pahuljice upiju vlažne sastojke.

Oblikuješ popečke. Neka ne budu baš predebeli.

Zagriješ na tavi masnoću i pečeš popečke dok ne dobiju zlatnožutosmeđu boju.

Ne peku se dugo, tek toliko da se jaje ”ispeče”, pošto su svi ostali sastojci zapravo gotovi.

recept

Kako papati?

Ovi popečci, baš kao i faširanci, super idu uz čušpajze ili špinat i pire.

Volim ih jesti i sa nekom kul salatom. Miješana salata – zelena, ribana mrkva, cikla i (opet) malo češnjaka su super izbor.

Alternativa

  • ukoliko ne voliš pržiti hranu, popečke možeš ispeći i u pećnici. Stavi ih na pleh pokriven papirom za pečenje i peci cca 10 – 15 min na 180 (provjeravaj izgled, pošto su pećnice drugačije).
  • na ovaj način možeš iskoristiti i druge tipove mesa – puretinu, patkicu, svinjetinu
  • odlično je dodati i malo sjeckanih gljiva – bukovače i šampinjoni su kul

Dobar tek!

To je to! Nikakva nuklearna fizika. Mislim da apsolutno svatko može napraviti ovo jednostavno jelo.

Kak ti se čini?

 

Eva

Eva

Hoop Dance Teacher at Happy Hoop
Trenerica hoopanja, Happy Hooperica i ljubiteljica ovog kaosa zvanog Život.
Čvrsto vjerujem da možemo sve što hoćemo i da nas baš plastični, šareni kolut može tome podučiti.
Osim što hoopam, imam milijon drugih interesa i zanimacija koje želim podijeliti sa svijetom. Tu mi pomaže urođena brbljavost i skribomanija ;).
Eva
[RECEPT] Pileći ”Dan Poslije” Popečci

Komentiraj

komentara

Označeno:                                     

2 misli o “[RECEPT] Pileći ”Dan Poslije” Popečci

  • siječanj 19, 2017 u 9:50 am
    Permalink

    Njami ❤

  • siječanj 19, 2017 u 9:57 am
    Permalink

    Indira, jedva čekam da mi pošalješ pravi feedback 😉 Ali stvaaarno su fiiiniii <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Sviđa ti se? Zashareaj :)