Više Od Hoopanja: Postavljanje Namjera

Najviše volim hoopati sama sa sobom. Osim što mi je to jedan od najdražih načina opuštanja, volim solo hoopanje iskoristiti za male rituale, kao što je postavljanje namjera.

Možda je malo čudno što volim hoopati solo. Hoop sam po sebi dosta ”društven” i – let’s get real – ne možeš proći nezapaženo kada se instaliraš na nekoj strateškoj poziciji i zavrtiš ga.
postavljanje namjera

Prerađivanje

No, volim momente kada jednostavno zavrtim, pa što bude. Kada mi nitko ne smeta.
To je vrijeme potrebno i zato što želim dopustiti tijelu da preradi one pokrete koje je naučilo a nije stiglo dovoljno puta odraditi. Nešto kao kada malo dijete nauči rezati papir škarama, pa manijakalno reže, bez da ima neki cilj. Jednostavno treba zadovoljiti potrebu i pritom nesvjesno vježbati novu vještinu.

Flow

Osim toga, najljepši osjećaj flowa dešava se upravo kad si sam sa sobom. Kada i svjesno i podsvjesno znaš da nema nikoga sa strane tko bi te mogao ometati, prosuđivati ili samo gledati.
Postojite samo hoop, muzika i ti. Još ako si dovoljno hrabar da staviš povez na oči, iskustvo postaje nevjerojatno dobro!

Postavljanje namjere

Ono što volim napraviti prije nego što krenem luđački hoopati je da zavrtim hoop oko struka, nekoliko puta duboko udahnem, centriram tijelo tako da mi je ravnoteža jednako raspoređena na oba stopala i u sebi ili na glas kažem svoju namjeru za taj dan, trening, tjedan, mjesec, život.
Da budem detaljnija – ako npr. osjećam da sam u periodu u kojem sam zatvorena, imam problem u komunikaciji sa ljudima, oprezna ili nepovjerljiva, napravit ću gore navedeno i u sebi ili na glas nekoliko puta izgovoriti ”moje je srce otvoreno”.
Namjera može biti sasvim jednostavna, recimo: ”hoopam s lakoćom”.

Kako postaviti namjeru

Kod odabira svojih namjera ili afirmacija, dobro je zastati i provjeriti kako se osjećaš. Kada uloviš svoje trenutno stanje i odlučiš postaviti svoju namjeru, možda ti na pamet padne riječ koja ti je potrebna.
Recimo, ukoliko se osjećaš nesigurno, tvoja će namjera biti Sigurnost; nevoljeno – Ljubav; ljutito – Opraštanje i tome slično…
Osim što te ovaj mali ritual centrira i miče fokus sa raspršenih misli, osvješćuješ svoje trenutne emocije i postavljanjem namjera primjećuješ što je ono što je bitno i potrebno da se osjećaš dobro.
Za postavljanje namjera nema nekog pravila.
Može biti u obliku samo jedne riječi, molitve, citata, rečenice, posvete.
Ono što je bitno je da bude osobna.
Trudit ću se da svako toliko na facebooku objavim slikicu sa idejom za postavljanje namjera.
Isto tako, više o flowu, prijateljevanju sa hoopom i samim sobom možeš saznati ako dođeš na Hrvatsku Hoop Konvenciju i sudjeluješ na radionici koju ću voditi na tu temu.
Do tada, lijepo postavljanje još ljepših namjera želim <3

Boje i šljokice stižu ti ravno u inbox. Kao i lozinka za poseban, tajni Happy Hoopasti svijet pun besplatnih stvari, popusta i pogodnosti. Pridruži nam se!

Eva

Eva

Hoop Dance Teacher at Happy Hoop
Trenerica hoopanja, Happy Hooperica i ljubiteljica ovog kaosa zvanog Život.
Čvrsto vjerujem da možemo sve što hoćemo i da nas baš plastični, šareni kolut može tome podučiti.
Osim što hoopam, imam milijon drugih interesa i zanimacija koje želim podijeliti sa svijetom. Tu mi pomaže urođena brbljavost i skribomanija ;).
Eva

Latest posts by Eva (see all)

Više Od Hoopanja: Postavljanje Namjera

Komentiraj

komentara

Označeno:                             

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sviđa ti se? Zashareaj :)